Zapečené lilky s rajčatovou omáčkou a parmezánem

8 porcí
60 min.
0x

Suroviny

  • lilek
  • olivy
  • bylinky
  • cibule
  • mořská sůl
  • loupaná rajčata
  • mozzarella
  • parmazán

Postup:

  1. Připravíme si rajčatovou omáčku – na pánvi zpěníme cibulku, přidáme česnek, kousky nakrájených oliv a bylinky. Dále přidáme loupaná rajčata a dochutíme mořskou solí.  Vaříme cca 10 minut.
  2. Lilek nakrájíme na plátky a jednotlivé plátky osmažíme na pánvi po obou stranách
  3. Osmažené plátky lilku vložíme do zapékací formy a vrstvíme s rajčatovou omáčkou a mozzarellou.
  4. Poslední vrstvu posypeme strouhaným parmazánem.
  5. Pečeme v troubě na 180 stupňů cca 30 minut.

Vyzkoušejte také

Využíváme soubory cookies!
Aby náš web fungoval přesně tak, jak má, využíváme soubory cookies, které zpracováváme podle zásad ochrany osobních údajů. Další informace o využití cookies souborů naleznete zde.