Máte restauraci, kavárnu nebo bar? Vyzkoušete naše 1l gastro sirupy.
Vlašské ořechy se skořicí
Upekli jsme pro vás vynikající vlašské ořechy s cukrem provoněné skořicí, badyánem, hřebíček a to celé zabalili do vaječného bílku, který na ořechách tvoří lahodnou křupavou krustu.
Vlašské ořechy, které strom Ořešák produkuje, jsou velice výživné, neboť obsahují v průměru 70 % tuků, obsahujících zejména velice zdravé nenasycené mastné kyseliny, 18 % proteinů (bílkovin) a přibližně 3 % sacharidů (cukrů). Z mastných kyselin se jedná převážně o omega-3-mastné kyseliny, která pozitivně působí proti riziku aterosklerózy a jiných kardiovaskulárních chorob a podporuje u dětí rozvoj mozku.
Ořechy jsou energeticky bohatým zdrojem.
Vyjma mastných kyselin obsahují také bohaté zdroje vitaminu E, B1 či B6. Dále pak sůl, kyselinu listovou, minerály jako hořčík, měď a zinek. Celkově obsažené živiny působí pozitivně na lidskou psychiku, jsou cenné pro zdravé vlasy, pokožku, nehty i sexuální potenci.
Uvádí se, že konzumace ořechů má protizánětlivé vlastnosti, které se projevují hlavně u srdečních a cévních chorob. Pomáhají regulovat krevní tlak a udržovat nízkou hladinu cholesterolu. Mají antioxidační účinky, působí proti astmatu a posilují střeva.
- Alergeny: produkt obsahuje podzemnici olejnou (arašídy) a může obsahovat sezamová semena, skořápkové plody
- Složení: vlašské ořechy, cukr, celjonská Bio skořice, vaječný bílek
- Skladování: Skladujte v suchu při teplotě nejvýše 22 °C a relativní vlhkosti nejvýše 70 %.
Průměrné nutriční hodnoty na 100 g výrobku:
Energetická hodnota: 2398 Kj/572 Kcal
Bílkoviny: 10 g
Sacharidy: 28 g
– z toho ovocné cukry: 21 g
Tuky: 46 g
– z toho nasycené mastné kyseliny: 4,2 g
Sůl: 0,08 g