Podíl ovocné složky v potravinách je velmi důležitým aspektem výsledné kvality produktu a jeho atraktivity pro vaše zákazníky. Ovocné koncentráty jsou proto ideální pro výrobu potravin a nápojů, ať už pro vysokou koncentrovanost ovoce, tak i pro jednoduchou manipulaci a výrobu samotnou. Naše koncentráty si zamilujete.
Co jsou to vlastně ovocné koncentráty?
Ovocné koncentráty se vyrábí z čerstvě vylisovaného ovoce. Vylisováním ovoce vzniká ovocná šťáva, ze které se postupně nechá odpařit voda a tím vzniká hustý a silný ovocný koncentrát. Ovocné koncentráty jsou husté a mají silnou ovocnou chuť. Jsou plné vitamínů. Na výrobu 1 litru ovocného koncentrátu je tak potřeba 6 až 10 kg ovoce dle druhu.
Proč naše koncentráty?
Naše koncentráty se vyrábí z vyzrálého ovoce, jsou plné vitamínů, mají výraznou a bohatou chuť. Naše koncentráty NEOBSAHUJÍ: lepek, gmo, konzervanty a barviva, přidané cukry či umělá sladidla, přidané chemické látky a tedy jsou i bez alergenů. Samozřejmě nejsou ředěné vodou ani nijak nezahušťovány.
Dodáváme následující ovocné koncentráty
- citrónový koncentrát
- malinový koncentrát
- borůvkový koncentrát
- višňový koncentrát
- jahodový koncentrát
- brusinkový koncentrát
- hroznový koncentrát
- ananasový koncentrát
- limetka
- a další připravujeme
Balení a množství
Jednotlivé koncentráty jsme schopni dodat jak pro velké, tak i malé odběratele. Balení je vždy na domluvě a preferencích zákazníka. Pro velké odběry dodáváme v baleních o 25kg či větších, pro malé odběratele jsme schopni dodat dokonce i baleních o 1 – 5kg. Rádi se přizpůsobíme vašim požadavkům.
Příklad užití koncentrátů:
- výroba ovocných piv, alkholických a nealkoholických nápojů
- výroba cukrovinek, dezertů a dortů
- výroba zmrzlin
- pro včelaře na výrobu medů s ovocnou příchutí
- přírodní sterilizace a konzervace pokrmů
- velkovýrobny potravin a polotovarů
Doporučujeme naši specialitu
Náš oblíbený a hlavně univerzální koncentrát se širokým spektrem užití, to je koncentrát z citrónů. Víte, že se dá používat jako přírodní konzervant v potravinářství, dochucovadlo jídel a salátů, ale také přírodní pomocník v kuchyni (vybělí kuchyňské prkénko, ničí vodní kámen). V nedpolsední řadě je z něj skvělá voda s citrónem či do čaje.