Cizrna na kari

4 porce
20 min.
8x

Suroviny

  • 1 x cibule
  • 3 x stroužek česneku
  • 1 x plechovka cizrny
  • ½ plechovky kokosového mléka
  • ½ lžičky koření garam masala
  • kousek čerstvého zázvoru
  • mořská sůl
  • pepř

Postup:

  1. Na olivovém oleji osmahneme cibulku
  2. Přidáme utřený česnek, koření garam masalu, mořskou sůl, pepř a trochu mletého nebo čerstvého zázvoru
  3. Krátce zahřejeme a necháme koření rozvonět.
  4. Přidáme rajčata, kokosové mléko a povaříme asi 10 minut.
  5. Ke konci vmícháme cizrnu (můžete použít z plechovky nebo suchou, kterou si musíte jeden den dopředu namočit a následující den uvařit ).
  6. Ozdobíme koriandrem a konopnýma semínkama a můžeme podávat.

 

TIP: zkuste přidat sušené, jemně namleté chilli papričky…

Využíváme soubory cookies!
Aby náš web fungoval přesně tak, jak má, využíváme soubory cookies, které zpracováváme podle zásad ochrany osobních údajů. Další informace o využití cookies souborů naleznete zde.