Červená čočka s mrkví

4 porce
35 min.
110x

Suroviny

  • 200 g červené čočky
  • 3 x mrkev
  • 1 - 2 stroužky česneku
  • 1 x cibule
  • Krapet oleje
  • Trochu citronu nebo naši citronku
  • 1/2 vroucí vody
  • mořská sůl

Postup:

  1. Červenou čočku s mrkví několikrát propláchneme vodou a necháme okapat.
  2. Na oleji orestujeme cibuli a utřený česnek.
  3. Po chvilce přidáme 3 nastrouhané mrkve, pár kapek citronu (můžete také použít naší přírodní citronku).
  4. Po chvilce přidáme červenou čočku a opékáme cca 5 minut, průběžně mícháme, aby se čočka nepřipalovala. 
  5. Zalijeme půllitrem vařící vody a pod pokličkou vaříme na velmi mírném plameni cca 20 minut.
  6. Voda se postupně vyvaří, čočka by měla být měkká a mít krémovou konzistenci díky pravidelnému míchání.
  7. Pár minut před koncem přidejte mořskou sůl, aby se tepelně zapracovala a stala se tak lépe stravitelnou. 

 

TIP: Můžete podávat jako teplou kaši nebo nechte čočku vychladnout a můžete podávat s cherry rajčaty jako pomazánku s domácím chlebem. Ozdobit můžete bazalkou či koriandrem. 

Vyzkoušejte také

Využíváme soubory cookies!
Aby náš web fungoval přesně tak, jak má, využíváme soubory cookies, které zpracováváme podle zásad ochrany osobních údajů. Další informace o využití cookies souborů naleznete zde.