Postup:
- Červenou čočku s mrkví několikrát propláchneme vodou a necháme okapat.
- Na oleji orestujeme cibuli a utřený česnek.
- Po chvilce přidáme 3 nastrouhané mrkve, pár kapek citronu (můžete také použít naší přírodní citronku).
- Po chvilce přidáme červenou čočku a opékáme cca 5 minut, průběžně mícháme, aby se čočka nepřipalovala.
- Zalijeme půllitrem vařící vody a pod pokličkou vaříme na velmi mírném plameni cca 20 minut.
- Voda se postupně vyvaří, čočka by měla být měkká a mít krémovou konzistenci díky pravidelnému míchání.
- Pár minut před koncem přidejte mořskou sůl, aby se tepelně zapracovala a stala se tak lépe stravitelnou.
TIP: Můžete podávat jako teplou kaši nebo nechte čočku vychladnout a můžete podávat s cherry rajčaty jako pomazánku s domácím chlebem. Ozdobit můžete bazalkou či koriandrem.