Celozrnný hruškový koláč – jednoduchý a zdravý recept
12 porcí
40 min.
9x
Suroviny
2 hrnky celozrnné špaldové mouky
2 lžičky vinného kamene bez fosfátu
1/2 lžičky jedlé bio sody a špetku soli
2 vejce (ideálně od veselých slepic)
100 ml našeho čirého hroznového sirupu (možné použít i jiné sladidlo)
½ hrnku kokosového oleje
½ hrnku rostlinného mléka
pár kapek bio vanilkového extraktu
vlašské ořechy
4 hrušky
slunečnicová semínka
neloupaný sezam, kokos
skořicový třtinový cukr
Podělte se o tento recept
Postup:
V jedné míse smícháme 2 hrnky celozrnné špaldové mouky, 2 lžičky vinného kamene bez fosfátu, 1/2 lžičky jedlé bio sody a špetku soli.
V druhé míse vyšleháme metličkou 2 vajíčka a přidáme 100 ml našeho čirého hroznového sirupu (možné použít i jiné sladidlo), ½ hrnku kokosového oleje, ½ hrnku rostlinného mléka a pár kapek bio vanilkového extraktu pro lahodnou vůni.
Obě složky spojíme dohromady, důkladně promícháme a vlijeme do koláčové formy.
Na těsto poklademe vlašské ořechy a navrch nakrájíme na slabé plátky 4 hrušky, které posypeme slunečnicovými semínky, neloupaným sezamem, kokosem a skořicovým třtinovým cukrem.