Bezlepkové makové koláčky

12 porcí
30 min.
0x

Suroviny

  • 1 x vejce od šťastných slepic
  • 1 mozarella
  • ½ lučiny
  • 50 g mandlové mouky
  • 50 g kokosové mouky
  • Hroznový sirup čirý
  • jedlá soda
  • umletý mák
  • mléko
  • umletý mák
  • bourbon vanilka
  • kapka rumu

Postup:

Příprava těsta

  1. V míse smícháme vajíčko, mandlovou a kokosovou mouku, hroznový čirý sirup a jedlou sodu.
  2. V kastrůlku rozpustíme na mírném plameni lučinu a mozarellu a po vychladnutí směs přidáme k ostatním ingrediencím, které jsme smíchli v míse.

Náplň:

  1. Smícháme umletý mák, mléko, citronová šťáva ( já použila naší sos citronku, která je opravdu všestranná), bourbon vanilku a kapku rumu

Závěr:

  1. Z těsta vytvarujeme koláčky,  rozložíme na pečící papír, navrch každého těstové koláčku dáme makovou náplň a ozdobíme ořechy.
  2. Pečeme v troubě na 180 stupňů 30 minut.
Využíváme soubory cookies!
Aby náš web fungoval přesně tak, jak má, využíváme soubory cookies, které zpracováváme podle zásad ochrany osobních údajů. Další informace o využití cookies souborů naleznete zde.