Červená čočka s mrkví

4 porce
35 min.
110x

Suroviny

  • 200 g červené čočky
  • 3 x mrkev
  • 1 - 2 stroužky česneku
  • 1 x cibule
  • Krapet oleje
  • Trochu citronu nebo naši citronku
  • 1/2 vroucí vody
  • mořská sůl

Postup:

  1. Červenou čočku s mrkví několikrát propláchneme vodou a necháme okapat.
  2. Na oleji orestujeme cibuli a utřený česnek.
  3. Po chvilce přidáme 3 nastrouhané mrkve, pár kapek citronu (můžete také použít naší přírodní citronku).
  4. Po chvilce přidáme červenou čočku a opékáme cca 5 minut, průběžně mícháme, aby se čočka nepřipalovala. 
  5. Zalijeme půllitrem vařící vody a pod pokličkou vaříme na velmi mírném plameni cca 20 minut.
  6. Voda se postupně vyvaří, čočka by měla být měkká a mít krémovou konzistenci díky pravidelnému míchání.
  7. Pár minut před koncem přidejte mořskou sůl, aby se tepelně zapracovala a stala se tak lépe stravitelnou. 

 

TIP: Můžete podávat jako teplou kaši nebo nechte čočku vychladnout a můžete podávat s cherry rajčaty jako pomazánku s domácím chlebem. Ozdobit můžete bazalkou či koriandrem. 

Využíváme soubory cookies!
Aby náš web fungoval přesně tak, jak má, využíváme soubory cookies, které zpracováváme podle zásad ochrany osobních údajů. Další informace o využití cookies souborů naleznete zde.