Máte restauraci, kavárnu nebo bar? Vyzkoušete naše 1l gastro sirupy.
Mandle jsou skvělým zdrojem antioxidantů, které zpomalují proces stárnutí a mohou snižovat riziko řady nemocí. Většina antioxidantů se nachází ve slupce mandlí. Velké zastoupení má v mandlích vitamín E, který je nejdůležitějším antioxidantem v těle a už v jedné hrsti oříšků naplníte třetinu jeho denní potřeby. Tělo si ho nedokáže samo vyrobit, a tak je potřeba na jeho doplňování myslet ve stravě, ať zůstanete dlouho zdraví a svěží.
Mandle obsahují lipidy, které pomáhají při trávení, detoxikaci a zdravém růstu prospěšných bakterii ve střevech a působí tedy jako prebiotika. Probiotické kultury působí příznivě na mikroflóru tlustého střeva a především u dětí má zásadní vliv na rozvoj imunitního systému.
Mimo nenasycené mastné kyseliny a antioxidanty jsou mandle zdrojem minerálů, jako je fosfor, měď, zinek, draslík, mangan a hořčík.
Zejména hořčík je pro naše tělo velmi důležitý, protože jeho deficit se může projevit křečemi, bolestmi hlavy, nervozitou a únavou, což žádná máma nepotřebuje. U dětí se navíc deficit může projevit špatným mentálním vývojem nebo oslabenou imunitou. A protože si ho tělo neumí vyrobit, získává je ze stravy. Hořčík má velký vliv na naše svalstvo, pomáhá snižovat krevní tlak a regulovat naši nervovou soustavu.
- Alergeny: produkt obsahuje skořápkové plody a může obsahovat podzemnici olejnou (arašídy)
- Složení: jádra mandlí 98%, slunečnicový olej, mořská sůl
- Návod na použití: Ořechy mají široké využití ve studené i teplé kuchyni. Jsou vhodné na vaření i pečení, ale hlavně jen tak na svačinu. Pro doplnění chuti a dalších živin je můžeme namixovat s jinými ořechy nebo sušeným ovocem a vytvořit tak super výživnou a dobrou svačinku, která je vždy po ruce. Ochucené oříšky jsou také ideální pochutinou pro večery s přáteli. Vyzkoušet můžete různé příchutě, uvidíte, že každý si najde svého favorita.
- Skladování: Skladujte v suchu při teplotě nejvýše 22 °C a relativní vlhkosti nejvýše 70 %.
- Skladujte v suchu při teplotě nejvýše 22 °C a relativní vlhkosti nejvýše 70 %.
Průměrné nutriční hodnoty na 100 g výrobku:
Energetická hodnota: 2817/637
Bílkoviny: 23,2 g
Sacharidy: 10,3 g
– z toho ovocné cukry: 2,8 g
Tuky: 55,9 g
– z toho nasycené mastné kyseliny: 4,42 g
Sůl: 0,87 g