Ječné lívanečky

10 porcí
15 min.
0x

Suroviny

  • 200 g ječné mouky
  • 50 g ovesných jemných vloček s klíčky
  • 2 lžíčky kypřícího prášku bez fosfátů
  • špetka soli
  • 1 lžíce neloupaného sezamu
  • 350 ml rostlinného mléka
  • bio vanilkového extrakt
  • 1 x vejce
  • kokosový olej

Postup:

  1. V míse smícháme 200 g ječné mouky, 50 g ovesných jemných vloček s klíčky, 2 lžíčky kypřícího prášku bez fosfátů, špetku soli, 1 lžíci neloupaného sezamu,
  2. Zalijeme 350 ml rostlinného mléka a přidáme pár kapek bio vanilkového extraktu.
  3. Nakonec zašleháme jedno vajíčko a můžeme smažit na kokosovém oleji.
  4. Lívanečky navrstvíme, poklademe ovoce a přelijeme naším hroznovým žlutým sirupem, který má medovou příchuť, takže se k tomuto pokrmu skvěle hodí.

Štítky

Vegetarian
Využíváme soubory cookies!
Aby náš web fungoval přesně tak, jak má, využíváme soubory cookies, které zpracováváme podle zásad ochrany osobních údajů. Další informace o využití cookies souborů naleznete zde.